Zoek en Boek

Het Sauerland is bij uitstek geschikt voor een korte of lange wandeling. Bij de VVV kunt u verschillende wandelkaarten kopen, maar ook vanuit uw vakantieverblijf kunt u de vele, prachtige, goed bewegwijzerde wandelpaden makkelijk vinden en bewandelen.

De Rothaarsteig: (154 km lang, hoogteverschil 3,9 km)

Het wandelpad voert u van de Hanzestad Brilon over 154 km naar de Oranjestad Dillenburg (aan de voet van het Westerwald). U wandelt door een afwisselend landschap met bossen en vergezichten, de Rothaarkamm bereikt hoogtes van ca. 850 meter. Wat kunt u op deze wandeling verwachten? Een overvloed aan geologische, culturele en historische bezienswaardigheden, talrijke uitzichten en vele beroemde waterbronnen. Comfortabele banken, weiden en informatiepunten nodigen uit tot een welverdiend rustmoment. Meer informatie hierover krijgt u bij de VVV in Medebach Marktplatz 1.

Vanuit uw verblijf in Küstelberg kunt u een stukje over de Rothaarsteig wandelen, bijvoorbeeld naar Winterberg (ca. 8 km) en terug kunt u natuurlijk gratis met de bus (R48) met gebruik van uw Sauerlandcard.

 

Sauerland Höhenflug: (254 km lang)

Één van de mooiste wandelpaden van het Sauerland. Het pad loopt van Altena of Meinerzhagen naarKorbach en biedt veel mooie natuur onderweg, zoals inheemse flora en fauna. Vanaf de uitkijktorens, bergweiden, bergtoppen en panoramische uitzichtpunten levert de Sauerland Höhenflug adembenemende vergezichten op. Meer informatie hierover krijgt u bij de VVV in Medebach Marktplatz 1.

Ook is het mogelijk om vanuit verschillende dorpen een rondwandeling over de Höhenflug te maken.

 

Medebacher Bergweg: (64 km lang, hoogteverschil 1,9 km)

Dit wandelpad loopt door het "Toscane van het Sauerland" met smalle paden kronkelen door dichtbegroeide bossen, klimmen omhoog over hellingen vol beeldschone kapelletjes, slingeren langs heldere beekjes, doorkruisen historische plaatsen en eindigen in doprjes vol bloemen en vakwerkhuizen. De Medebacher Bucht (het Europese vogelreservaat), ook wel het Toscane van het Sauerland genoemd. Meer informatie hierover krijgt u bij de VVV in Medebach Marktplatz 1.

 

Geologische rondweg Düdinghausen: (6,2 km lang)

Dit wandelpad beschikt maar liefst over 78 bezienswaardigheden. Ondanks dat het een vrij korte wandelroute is, zitten er veel stijgingen en dalingen in het pad. U wandelt vanuit het dorp Düdinghausen naar de Kreuzberg, over de Kreuzweg, vanaf de Kapel heeft u een prachtig uitzicht over o.a. Düdinghausen. Verder loopt u langs een 4-tal steengroeven met informatieborden. Meer informatie hierover krijgt u bij de VVV in Medebach Marktplatz 1.

 

Geschiedenis van het Klooster van Glindfeld:

Te voet of per fiets kunt u de 22 halteplaatsen met informatieborden in kleur bekijken en leert u over de geschiedenis van dit prachtige klooster. De route heet: Op het spoor van het klooster Glindfeld in de regio. Meer informatie hierover krijgt u bij de VVV in Medebach Marktplatz 1.

 

Wandelingen met gids

Wilt u liever niet alleen door de natuur wandelen? Er worden verschillende begeleide wandelingen aangeboden uiteenlopend van een gezellige wandeling tot een inspannende bergtocht. Als groep kunt u ook een persoonlijke wandelgids boeken. Meer informatie hierover krijgt u bij de VVV in Medebach Marktplatz 1.

 

Wandelen met kinderen (elke donderdag van april t/m oktober)

Ontdek het bos, op klaarlichte dag een nachtwandeling maken, meemaken hoe een boom geveld wordt of leren hoe je een bosdetectieve wordt. Naast natuurbeleving en kennisoverdracht is deze wandeling ook een groots avontuur voor grote en kleine natuurliefhebbers. Meer informatie hierover krijgt u bij de VVV in Medebach Marktplatz 1.

Klik voor meer informatie over de bijzondere wandelpaden in de buurt van uw vakantie-appartement of vakantieverblijf.